суббота, 23 июня 2012 г.

Проблеми екології і ми




Не можна припустити, щоб люди
спрямували на своє знищення ті сили
природи, які вони зуміли відкрити і підкорити.
Ф. Жоліо-Кюрі
"Земля - наша мати, всіх годує", - говорить українське прислів'я, у ньому відбито ставлення нашого народу не лише до землі, а й до всього живого.
Минають роки, століття... Життя не стоїть на місці, воно розвивається, вдосконалюється. Але це вдосконалення часто йде лише на користь людині, завдаючи невиправної шкоди природі. Виходить замкнене коло : людина залежить від природи, але, прагнучи покращити своє буття, вона цю природу нищить.
Тому зараз у нашому суспільстві так гостро постає проблема екологічного захисту, стрімко зростає зацікавлення екологічними питаннями. Усе доступнішою стає тривожна інформація про забруднення довкілля. Люди намагаються перебудувати свої взаємини з природою, бо екологічна криза охопила майже весь світ, ця проблема стосується кожного з нас. Порятунок Землі висувається на перший план турбот людства : діють програми щодо економічного використання природних ресурсів, контролюється ступінь забруднення біосфери відходами виробництва, проводяться оздоровчо-гігієнічні заходи, поглиблюється виховна й наукова робота з екології.
Та цього буде замало, якщо ми не налаштуємо свої душі на спасіння неньки природи, нашої годувальниці. Кожен повинен розуміти, що він є частиною великої сім'ї, яка намагається вижити в біді.
Україна дуже потребує нашого дбайливого ставлення та захисту. Її життя останнім часом значною мірою розвивалося під знаком Чорнобильської катастрофи 1986 року, що стала справжньою трагедією. Чорнобильська АЕС, у яку вірили, яку оспівували, раптом вибухнула радіоактивними елементами, утворивши заражену зону, забравши життя людей.
Та я вірю, що українці, які завжди славилися працьовитістю і любов'ю до природи, зможуть запобігти подальшому руйнуванню рідної землі. Треба тільки пам'ятати, що вона на всіх одна!

Комментариев нет:

Отправить комментарий